Coffee and Magazines
logo-fabrikazaknigi-bw.png

   Искам да издам книга. Откъде да започна и какво трябва да направя?

   Екипът на „Фабрика за книги“ е готов да ви консултира за вашия проект и да ви предложи всички необходими услуги за реализацията му. Най-важното нещо, което трябва да направите преди онлайн или офлайн среща с нас, е да определите ясно и точно своите цели. 

   Искате ли да подарявате книгата си на роднини, или желаете да я продавате чрез свои канали и мрежата от книжарници, за да печелите пари от нея? 

   А може би за вас издаването на книга е начин за ефективен employer branding или е заложен рекламен инструмент за бизнеса ви или за друга мисия?

   Изяснете за себе си своите цели, защото от това зависи пътят за създаването на книга, по който ще тръгнем заедно.

 

   Искам книгата ми да стигне до много читатели. Ще ми помогнете ли?

   На първо място, ще ви посъветваме да конкретизирате малко по-прецизно целта си. Един от най-лесните начини книгата ви да достигне до много читатели, е да я качите в сайтове за безплатно теглене на файлове. Но дори и при тях отново е ваша отговорността за това да има интерес към книгата ви и тя да се тегли.

 

   Издателство ли е „Фабрика за книги“?

   „Фабрика за книги“ не е издателство. Ние сме агенция за платени издателски услуги и работим с клиентите си до постигане на оптимално качествени продукти.

   Колко ще ми струва да ми отпечатате книгата?

   „Фабрика за книги“ не е и печатница. Въпреки това, ако ни изберете за свой партньор, със сигурност ще ви консултираме за разходите за печат, които ще имате за книгата си. Не бива да забравяте обаче, че издаването на книга не е равносилно на отпечатване и че преди този етап пред вас стоят други много важни стъпки. Ние сме насреща да ви преведем през тях и да работим с вас до постигането на възможно най-удовлетворяващи резултати.

   Имам книга, готова за печат, ще поемете ли дистрибуцията?

   Пътят от ръкопис към книга минава през редакция, корекция, страниране и дизайн, създаване на корица с всички важни елементи върху нея, анотация, издаване на ISBN, печат и (финално и по желание) дистрибуция. Ако действително сте готови с всички етапи, препоръчваме ви да попълните този формуляр за дистрибуция. Ако имате нужда от съдействие преди печата и дистрибуцията, можете да разгледате услугите, които предлагаме.

 

   Взимате ли пари за услугите си?

   Да, издателските услуги на „Фабрика за книги“ са платени и можете да разгледате техните цени тук.

 

   Книгата ми е редактирана, нужно ли е да минава през корекция?

   Редакцията и корекцията на един ръкопис са изключително важни, ако искате да предложите на читателите си най-доброто, което те заслужават. Препоръчваме да не пропускате нито работата с редактор, нито тази с коректор. Дали последните две не се припокриват? Категорично не.

 

   Колко време ще отнеме издаването на книгата ми?

   Времето, нужно за издаването на вашата книга с нас, зависи от услугите, които ползвате, от времето и ангажираността, които можете да отделите на процеса, както и от графика с проекти, по които работим в момента на възлагане на поръчката.

 

   Какво става с правата ми като автор, когато работя с „Фабрика за книги“?

   „Фабрика за книги“ е изпълнител по договор, чрез който вие ще възложите, а ние ще изпълним за вас определени издателски услуги. Не ни прехвърляте права, свързани с вашия текст или книга.

   Чия собственост са книгите, които издавам с вас?

   Книгите ви, издадени чрез „Фабрика за книги“, са изцяло ваша собственост. Ние можем да извършваме услуги, свързани с разпространение и продажба, но ви отчитаме приходите, както на всеки друг доставчик на книги.

   Може ли да ми гарантирате печалба?

   Ние работим и консултираме клиентите си как да създават и маркетират книгите си така, че да печелят най-много от продажбите. Показваме всички тънкости на търговията с книги онлайн и във физическите обекти. Не трябва да се забравя обаче, че самопубликуването е ваш личен бизнес проект и вие сте единствените отговорни за неговия успех или провал.