Cover_Mongolia-front - Copy.jpg

В степта на мислите и емоциите на "Да обичаш дивото" е уютно. С вълнението на пътешественика Петя споделя не просто през какви пътища преминават четиримата българи, как е животът в юрта, какви са пейзажите, как е времето, какво е да яздиш камила или да доиш кобила, но и какво се случва със самата нея по време на това пътуване.

Да си поемеш дъх ти позволяват сантименталните мисли, звучащите песни в главата на Петя, отнесеният поглед в нищото, които засилват емоционалността на нейния дневник. Защото: "Изкуството е да се влюбиш в новото, без да забравиш да обичаш старото".

Емилия Найденова, PodMosta.bg

btv.jpg
btv.jpg
bnt.jpg
btv.jpg
GKT25205.jpg
  • Facebook - Grey Circle

Освен антрополог и редактор в издателство, съм и заклет пътешественик. Пътувам по затънтени места и попивам забравени и осъвременени знания. Разпитвам възрастните какво е било преди и междувременно издирвам млади хора, които са решили да заживеят извън големите градове. Снимам, чета и пиша. Обединявам антропология, книгоиздаване и пътешестване – трите извора, които всеки миг ми даряват вдъхновение и вяра, че светът е прекрасен.