За нас

   „Фабрика за книги“ е агенция за издателски и творчески услуги. Областите, в които можем да Ви бъдем полезни, са:

   - създаване на концепции и идеи за книги или други дигитални продукти, съдържащи по-големи масиви от текст;

   - дизайн, илюстрация, оформление на физически продукти, книги или дигитални елементи;

   - планиране и консултации относно създаването и адаптирането на продукти за продажба в книготърговската мрежа;

   - геймификейшън на процесите за онбординг в компании чрез създаване на книги-игри и комикси;

   - писане на биографии, истории на компании и други издания за целите на личния или корпоративен бранд. 

   „Фабрика за книги“ е създадена като запазена марка на „БГкнига“ ЕАД и представлява само част от дейностите на фирмата. Повече за нашия екип може да прочетете тук.

Diana Boicheva

Диана Бойчева

 

се представя като основател, двигател и еднорог. Изпълнителен директор е на „БГкнига“ и идеен създател на „Фабрика за книги“, „Игрите на ГоГо“ и „Съкровищата на България“. Прекарва основна част от трудовия си ден в консултации на хора, срещащи се за пръв път с книгоиздателския бизнес, като винаги се стреми да ги подтикне да си зададат правилните въпроси. Защо искам да издам тази книга? За кого е предназначена тя? Какво целя да постигна чрез книгата си? В останалото време генерира огромни количества идеи за нови продукти, книги и бизнеси, докато екипът на „БГкнига“ умело се опитва да я вразуми.

George Valkov

Георги Вълков

 

е изключително чаровният и мълчалив като камък графичен дизайнер на „БГкнига“ и „Фабрика за книги“. Работата му е да оформя книжните тела и кориците, излизащи с логата на издателството и импринта ни. Освен с предпечатната подготовка той се занимава още с фотография и създава рекламни материали и визии за социалните мрежи. Свободен по дух, но последователен в работата си, Георги знае как да превърне ръкописа ви в книга.

Petia Koleva

Петя Колева

е първият човек, когото влезлите в търговския офис на „БГкнига“ срещат. Тя обработва всички заявки, подготвя книгите и следи за реда (и безредието) в склада на фирмата. Дългогодишният ѝ опит като стоковед я направи перфектно попълнение за екипа. С усмивка и чар Петя върти палетите на малкия си пръст.

Daniela Popova

Даниела Попова

 

е счетоводно-финансовият гений на „БГкнига“. Планира, организира и контролира всички активности, свързани с финансово-счетоводния сектор във фирмата. Бюджет и взаимоотношения с бюджетни институции, парични потоци, отчитане на паричните средства, събиране на вземания, инвентаризации и проверки на стоково-материалните запаси, дълготрайни активи... доскуча ли ви? Иначе, казва тя за себе си, не е лош човек… не много. :) Показва чудния си нрав само когато се налага продължително и упорито да настоява някой да плати забавената с максимум месец време фактура.

Petia Dimitrova

Петя В. Димитрова

е творчески ментор, редактор и коректор – един от професионалистите, които отговарят текстовете в изданията на „БГкнига“ и „Фабрика за книги“ да са перфектни концептуално и стилистично и да се подчиняват на нормите на българския език. Свободен дух и прелетна птица, никога няма да я засечете в офиса ни. Тя обикаля България и света със същата страст, с която работи и с авторите ни. От септември 2017 г. на пазара е дебютната ѝ книга – „Да обичаш дивото. Монголия“.

Veselin Georgiev

Веселин Георгиев

 

се занимава от 20 години с книгоразпространение. В екипа на „БГкнига“ отговаря на запитвания от книготърговците, изпраща заявки към контрагенти на фирмата, работи по поръчките в сайта на „БГкнига“ и добавянето на нови заглавия в него. Освен всичко това, Веселин генерира отчети при запитване от доставчици и помага за сортиране и класиране на документи. Сговорчив и усърден, той е в състояние да спечели дори най-недоверчивия книжар на ваша страна.

Stela Markova

Стела Соколова

се занимава професионално с книгоиздаване от 2006 г., а от 2010 г. насам е мениджър маркетинг и връзки с обществеността в „БГкнига“. Работи със самопубликуващи се автори от създаването на „Фабрика за книги“. Вдъхновява се и се учи от независими творци, които умеят да управляват съдържанието си с дисциплина, интуиция и най-вече – с грижа към читателя. Обича да продава книги и цени всяка обратна връзка от книжарите и онлайн магазините, предлагащи книги. Винаги нащрек, тя съзира потенциалните проблеми и им скача от засада в най-неочакваните моменти.

Maria Gylova

Мария Гильова

 

e шармантният коректор в „БГкнига“. Като чуете „коректор“, сигурно си представяте онова вещество, което прикрива грешките, направени, докато пишете? Или онова другото, което тушира недостатъците на лицето? Разликата е, че те само скриват несъвършенствата, които си остават там. Докато Мария като коректор се старае правописни, пунктуационни и граматически неточности изобщо да не са налични.